Kirsi Petäjämäki
Kouluttaja, perustaja

Palveluskoiraharrastaja, koira-alan yrittäjä ja kasvattaja.

Kirsin rotuna on rottweiler, jota myös kasvattaa pienimuotoisesti kennelnimellä Rebel Riot's. Kirsi on koulutukseltaan eläintenkouluttaja (AT).

Dog Teamilla Kirsi kouluttaa pääsääntöisesti:
  • Pentu- ja junnutottiskurssit
  • pk-tottelevaisuuteen liittyviä koulutuksia
  • maastolajeja
  • erityiskursseja (motoriikka- ja pentujen/nuorten koirien tukitaitotunteja)
  • Häiriökursseja, tottispäiviä,
  • Harrastuskoiran taitokursseja
  • Näyttelytreenejä
Ohjaamme peruskursseja ja teematunteja myös yhdessä muiden kouluttajiemme kanssa.

Opiskelujen myötä olen halunnut tarjota myös arkitaitoja vahvistavia kursseja, sekä erityisesti koiran omatoimisen käytöksen vahvistamiseen perustuvia harrastuskoiran taitokursseja.

Lisäksi ohjaan myös jumppatunteja. Näiden tarkoitus on vahvistaa kotona tehtävää harrastuskoiran lihashuollollisia toimenpiteitä.

Näyttelyissä olen esittänyt muiden koiria sekä myös tietysti omiani.

Koulutuksemme tapahtuu käyttäen operanttia koulutusmuotoa sekä positiivista vahvistamista. Mielestäni koiranomistajan vastuulle kuuluu ohjata koiraa kohti haluttua käyttäymistä. Ensimmäiseksi koira on kuitenkin "opetettava oppimaan".

Tavoitteeni on aina, että koirakko tavoittaisi harjoittelun kautta yhteyden, joka säilyy tilanteesta riippumatta: koirakko toimii aina tiiminä, siinä on kaksi osapuolta, jotka täydentävät toisiaan. Koiranohjaaja pitää koirastaan ja iloitsee siitä, koira taas suorittaa tehtäviä omasta halustaan iloisesti ja energisesti, osoittaen samalla voimaa ja tämän kaiken se tekee hyvässä, harmonisessa mielentilassa.

Koiratouhuissa olen ollut mukana parisenkymmentä vuotta, näihin vuosiin sisältyy myös paljon aktiivista yhdistystoimintaa luottamustoimista koulutusohjaajan -nimikkeisiin.

Itselläni on useampi harrastuskoira kotona. Kaikille koirilleni koulutan jälkeä (erikois- ja metsäjälki), etsintää ja tietysti tottelevaisuutta. Lisäksi harrastuksiin kuulunut myös ipo, toko, haku ja nosework (kaksi ensimmäistä myös koetuloksin). Tulevaisuudessa tavoite on ohjata myös Noseworkia. Rallytokossakin on kisattu muutama kisa.

Kotona tällä hetkellä

FI KVA JK3 IFH2 IGP1 RTK1 BH (toko alo 1 kp) Kiiwi (s. 2016): lajeina erkoisjälki, pk-jälki, nosework

FI EST LV LT BALT MVA FI EST LV LT BALT VMVA JK3 IFH2 BH (yhtä ykköstä vaille KVA) Toivo (s. 2013): lajeina nykyään erikoisjälk. Toivo on 2021 rottweilereiden MM pronssimitalisti.

FI EST LV LT BALT VMVA BH Xuma

FI EE LV LT BALT LT GRAND CH IFH2 JK1 BH Jörö (s. 2019): Lajeina jälki ja haku sekä igp.

BH Ifri (s. 2018): Lajeina jälki ja Nosework


Tervetuloa koulutuksiini! Pidetään hauskaa treenien muodossa. :) Treenivideoita löytyy Tiktokissa: @waupet_