Marika Johansson
Kouluttaja

Koiraharrastaja ja yhdistysaktiivi.
Marika on kouluttanut yhdistyksissä noin 7 -vuotta ja opiskellut koira-alaa aktiivisesti kouluttamisen ja oman harrastamisensa ohella. 

Marika on:
  • Rally-tokon koulutusohjaaja
  • Arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja
  • Koirankouluttamisen osatutkinto opiskelija
"Olen kouluttanut yhdistyksissä noin seitsemän vuotta.
Perheessäni on aina ollut koiria, mutta ensikosketusta harrastamiseen sain vuosina 2000-2006, kun silloinen monirotuinen koirani Sergei tutustui agilityyn, sekä tokoon. Suuri hurahtaminen koiraharrastuksiin tapahtui kuitenkin 2016, kun meille muutti oma unelmieni harrastuskoira Äpyli.

Kouluttajana pyrin löytämään avaimet koirakoiden mutkattomaan yhteistyöhön. Jokainen ihminen ja koira on yksilö, eikä kaikki harjoitteet sovi samanlaisina kaikille. Haluan myös treenien olevan mukavia, niin ihmiselle kuin koirille.

Itse harrastan aktiivisesti rally-tokoa, tokoa ja koiratanssia. Kolme koiristani myös kilpailee rally-tokossa ja tokossa. Lisäksi olemme harrastaneet agilitya, pk-hakua, paimennusta nose workia ja vesipelastusta."

Omat koirat:

Schipperke Laila, s. 2010
Kare-Saran Ylaila
Lailasta piti tulla harrastuskoira, mutta Lailan vahvuus oli seurakoiratoiminnassa. Laila kävi eläkeikäänsä asti dementiakodissa muutaman kerran kuukaudessa seurakoirana.

Schipperke Bertta, s. 2013
RTK1, RTK2, TK1 Kare-Saran Bertta
Bertta aloitti harrastuksen 3-vuotianaa. Bertan kanssa harrastaminen on ollut "hiljaa hyvä tulee" periaatteella. Bertta kisasi ensimmäisen tokokisan 2018 ja seitsemän kisaa myöhemmin vuonna 2023, Bertta sai TK1 koulutustunnuksen. Bertta kisasi myös agilityssa pari vuotta ja sielläkin menestystä tuli piirinmestaruukisoissa 2019 joukkuekisassa ja yksilöistä meillä on yksi LUVA.

Mudi Kaiku, s.2014
FIMVA FIVMVA Harminpaikka Armo
Kaiku muutti meille 4 vuotiaana kodinvaihtajana. Kaikun kanssa on harrastettu satunnaisesti rallya, pk-hakua ja vesipelastusta. Kaikun ehdoton vahvuus on kuitenkin näyttelyissä.

Mudi Äpyli, s.2015
FIAVA FIRTVA BH TK1 Harminpaikka Bitti
Äpyli on elämäni harrastuskoira. Äpylin kanssa ollaan koettu kaikki tyynet ja myrskyt. Äpyli on harrastanut aksaa, tokoa, rallya, paimennusta ja pk-hakua. Nykyään Äpyli kilpailee muutaman kisan vuodessa rallyssa ja muuten treenailee eri juttuja ilman tavoitteita.

Mudi Jouko, s. 2017
TK1 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 PAIM-T Virágoskúti Ajándék Nekem
Jouko, 6kk ikäisenä meille muuttanut epävarma ja kaikille räyhäävä nuori mies. Jouko on opettanut minua kouluttajana eniten. Joukon tie harrastuskoiraksi on vaatinut paljon, mutta antanut enemmän. Jouko kisaa rally-tokossa mestariluokassa ja tokossa alla on yksi avoimen kilpailu. Joukon tulevaisuuden suunnitelmat on kuitenkin koiratanssissa, jota olemme keväästä 2023 harrastaneet. Jouko on myös lahjakas poika jäljestämään haavoittuneita eläimiä.

Schipperke Salli, s.2023
Mustan Fregatin Felicity
Salli muutti lauman vahvuuteen juhannuksena 2023. Sallin kanssa aloitettiin heti pentuna pohjatyö rallyyn, tokoon ja näyttelyihin. Sallin harrastusura on toistaiseksi tauolla, koska Sallilta leikattiin reisiluun pää jouluna. Katsotaan mitä huolellisen kuntoutuksen jälkeen pääsemme tekemään. Potentiaalia on vaikka mihin.